Pages

Saturday, 19 December 2009

Faqihah Amni binti Mohammad Zakri

Bismillah,

Yup spt tajuk diatas.....



Alhamdulillah selamat melahirkan baby perempuan pada 5.24ptg pada 8 Disember 2009 di HSA.

Baby diberi nama FAQIHAH AMNI BINTI MOHAMMAD ZAKRI.

Thank a lot utk Suami tersayang Mohammad Zakri, mak mertua (Hjh Maimunah), Dr Mohammad Hanif (adik ipar), juga mama ayah (Norijah Malik & Sis Palil) yang banyak membantu....
Terutama Dr Hanif yang banyak membantu dari awal masuk hospital, sampai labour room, juga sampailah kuar hospital. Memang ada hikmah bila dia masih berada di bhgn mcm nih. Untungnya korang.... tapi saya masih & tetap mendoakan dia agak dinaikkan ke tahap yg lain. Buat pengetahuan semua, Dr Hanif masih sebagai HO. Doakan dia agar dia dpt ditukar ke department yg lain. dlm erti kata, kita doa dia dpt habiskan HO nyer secepat mungkin.

Oklah, sekarang berpantang dirumah mak sendiri di senai. So, pas 40 hari insyaAllah akan ke sri pulai. Dan akan cari kerja gak. Sementara hubby tak sambung PhD dia. Tanggungjawab dah bertambah, jadi kena usaha keras sikit.
Jahitan yang sekarang nih, agak teruk gak kata nurse yg dtg umah check... ngeri. Sakit masih rs sgt2. Tak macam anak pertama, kurang sedikit. Biasalah anak ke2 nih besar utk dibandingkan saiz saya, yg doc kata bdn mak kecik, anak besar...huhuhuhu.....

Oklah rasanya susunan cerita nih tak teratur...nak cerita, tapi risau2 si kecil nih bangun.... Kakak dia dh dibawa lari oleh abi dia.... Ke kenduri walimah Sakinah Norkhir...

Habis....
Eh, nih ada sikit gambar....nak share, saja....



2 comments:

et said...

amni bukak mate! hahaha..

kiki said...

tomeinyeeee...fifah gembira tol dpt adik ek. jg kesihatan kak