Pages

Friday, 4 September 2009

Perancangan - amik dari idea nanad


Bismillah,

Saja amik tajuk nih dari blog nanad sebab tgk dia merancang utk kehidupan dia & keluarga.. =)
Tahniah nad. Cuma jgn cepat sedih dan mengalah. Allah cuma nak kita berusaha lebih lagi tuh... percayalah.

Hari ini internet di UTM amat la slow. Email boleh buka, tapi nak chat tak boleh, kerana terlalu slow sgt2. Sabar jer la. Kepala lak dh seminggu nih pening mcm nak pitam. Kadang-kadang bila nak kejam-buka mata pun tak boleh! Tekanan darah rendah sangat kot. Risau lak.

Oohhh...ye, cakap berkenaan perancangan.. hujung minggu nih ada pelbagai rancangan... =)
a) Petang nih akan iftar bersama kawan2 persekolahan (satu bacth)
b) Pagi, ada program di Mount Austin, tapi, malas nak pergi. Petang esok mungkin akan iftar di sekolah lama dulu, ada Malam Badar. Nak kena bg support pd sekolah. Lagipun abi ada tanggungjawab malam tuh di Malam Badar.
c) Pagi, ada meeting MAWD JIM. Petangnya ada iftar keluarga KRJ. Tapi pergi pun mungkin sekejap. Sebab sepatutnya hujung minggu dengan family di Senai. Tapi satu hari pun tak dpt berbuka dgn family sendiri. Jadi memang kena korban satu hari, utk iftar dgn family sendiri... Apa daaa.... hampeh jer...

Kalau ikut peracangan seterusnya...
a) Petang Isnin, abi akan ada iftar dengan student & lecture fakultinya.
b) Petang Selasa, abi akan ada usrah. Jadi akan iftar sekali dgn ahli usrahnya...
c) Petang Rabu, ummi lak akan ada iftar bersama usrah ummi sendiri...
arghhh... boleh tak nak cakap..bosannya...?
----------------------------------------------------------------------



Bagi saya, ini lah perancangan yg kita kena buat, lebih detail dan terperinci. Sebab kita tidak tahu apa kan jadi. Selarikan perancangan dgn ilmu dan konsep Islam itu sendiri. Supaya tak lari dari apa yg kita target... =)

Moga Allah merahmati...

Apa daa yg aku merepek....

1 comment:

Nadiah said...

salam....memang semua org byk rancangannya sama gak dgn aku...rancangan utk perbaiki diri sendiri yg tak berapa nak betul nie...tapi tu semua kita hanya merancang dan rancangan kita tu mmg ALLAH yg tentukan....tapi aku berharap ALLAH makbulkan rancangan aku nih....hehehehe....