Pages

Thursday, 12 February 2009

JPJ

Bismillah,

Org kata rezeki org lepas kawen. Dan org ada gak ckp yg rezeki anak. Macam-macam la org cakap. Tapi Allah gak yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengetahui.

Tapi korg tentu tak percaya sebab ramai jer kwn2 sekolah amik lessen pas sekolah. Tapi rezeki aku lak lepas dapat anak seorang, hehehe… Anak yg comei. Tapi ok lah, daripada yg belum ada rezeki nak ada lesen. Actually my Hubby support separuh. Separuh lagi? Ayah sendiri. Sebab ada wat perjanjian dgn ayah dulu. Kalau topup2 tuh, duit sendiri la. Hehehe.. Topup pun banyak gak. Termasuk yg gagal dulu.

Actually, lulus JPJ kali ini adalah kali ke-2. Teruk kan? Tapi at least aku lulus. Duit pun tak melayang lagi. Hehehe. Seronok dan syukur sgt. Tapi org JPJ yg test aku nih, seorang yang berlapang dada. Alhamdulillah.

Lulus JPJ belum lagi dapat lesen. Tapi, dah mula rasa takut nak drive. Knp? My Hubby dari awal2 lagi dh ckp nak bagi bawa kete bila ‘P’ dah tampal di kereta. Walaupun kereta ayah ada ‘P’ tapi tuh adik ipar punya(GHAZI). =( tapi memang kena berani. Awal bulan 3 Hubby akan ada kursus di Putrajaya. So still kena gi keje by myself. Kalau ayah ada lagi, aku pasti akan terlepas dari kena drive sendiri. Hahaha…

Tapi, mana tau nanti boleh tolong bawa hubby ke klinik kalau hubby tak sihat. Kalau balik Terengganu ke, Segamat ke, boleh tolong drive. Kalau nak gi program yg dekat2 boleh drive pegi sendiri. Boleh gi usrah by myself, tak payah Hubby hantar2 lagi. Cuma Afifah la. Kerusi dia dh beli. Cuma kalau dia agak aktif gak. Dalam kereta pun, pening gak. Tapi dia anak yg baik. Hehehe…

Banyak sgt manafaat bila dapat lesen kan? Kalau pandai guna, pasti akan bawa kebaikan apa yg kita dapat ni kan? Memudahkan kerja dakwah juga bawa satu kebaikan, dan Allah pasti mememudahkannya… =)

Aminn…

No comments: